KATEKIZEM KATOLIKE CERKVE PDF

Kompendij družbenega nauka Cerkve (The Compendium of the Social Doctrine of the Katekizem katoliške Cerkve (Catechism of the Catholic Church). Katekizem katoliške Cerkve za mlade – čez nekaj tudi v slovenščini!! (knjiga, ne video:)). YouCat: v slovenščini ; katekizem Katoliške Cerkve za mlade. Front Cover. Ecclesia Catholica. Slomškova Založba, – pages.

Author: Nimuro Balabar
Country: Mauritius
Language: English (Spanish)
Genre: Personal Growth
Published (Last): 4 December 2007
Pages: 259
PDF File Size: 10.19 Mb
ePub File Size: 5.19 Mb
ISBN: 667-8-76069-596-3
Downloads: 48483
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zulugul

Zdrava, Marija… In Beseda je meso postala — in med nami prebivala. Bila je pripravljena v stari zavezi z izvolitvijo Izraela, znamenjem prihodnjega zbiranja vseh narodov. Tudi najbolj notranja molitev nikakor ne more shajati brez ustne molitve.

Reviews User-contributed reviews Add a review and share your thoughts with other readers. Verovati v enega samega Boga terja: Please re-enter recipient e-mail address es. Kako se imenuje ta zakrament?

Kaj je mir na zemlji? Allow this favorite library to be seen by others Keep this favorite library private. Kdo je delivec tega zakramenta? Home About Help Search. Kaj je upanje na novo nebo in novo zemljo? Kaj je izvirni greh? Zakaj izpovedujemo enega samega Boga? Prav tako ga ni dovoljeno ovirati, da bi delal po svoji vesti, zlasti v verskih zadevah.

TOP Related  ABNT 10005 PDF

Kaj pomeni ime “Jezus”? V evharistiji postane Kristusova daritev tudi daritev udov njegovega telesa. Blagor usmiljenim, kajti usmiljenje bodo dosegli.

YOUCAT v slovenščini : katekizem katoliške Cerkve za mlade

O katejizem, o dobrotljiva, o sladka Devica Marija! The E-mail message field is required. Krst odpusti izvirni greh in vse osebne grehe kakor tudi kazni za greh. Zakaj sta umetna osemenitev in oploditev nenravni? So “zanjo”, kolikor gradijo Cerkev. Med stvarmi obstaja medsebojna odvisnost in hierarhija, hotena od Boga.

YOUCAT v slovenščini : katekizem katoliške Cerkve za mlade (Book, ) []

Za kaj prosi Cerkev z besedami: Je greh, ki smo si ga “nakopali”, ne “storili”; je stanje rojstva, ne osebno dejanje. Zakaj je Kristus ustanovil cerkveno hierarhijo?

Spomnil se je svoje dobrote do Abrahama in vseh njegovih potomcev. To je moje telo, ki se daje za vas.

Kako je sestavljena Gospodova molitev? Kdaj je Jezus Kristus postavil evharistijo? Kaetkizem je Bog ustvaril? Iz nje napravi mater “celotnega Kristusa”, to se pravi mater Jezusa Glave in Cerkve, njegovega Telesa. V svoje rane sprejmi me. Hkrati obstaja med njimi enost in solidarnost, ker imajo vse istega Stvarnika, so od njega ljubljene in naravnane na njegovo slavo.

TOP Related  DULCOLAX ZPFCHEN BEIPACKZETTEL PDF

Pomeni verovati v enega samega Boga v treh osebah: Kadar Cerkev obhaja zakramente, izpoveduje od apostolov prejeto vero.