ACOPERISURI CU PANTE MARI PDF

Title, ACOPERIŞURI cu pante mari: curs construcţii civile. Author, Mihai Manole. Publisher, Conspress, ISBN, , Length, Case Mexi | Construcții de case pe structuri metalice usoare. Case,planuri · Casuta cu terasa pe acoperis – 35 de metri patrati de libertate Tiny House Living, .. Case moderne pentru teren in panta. Trei locuinte . proiecte de case cu dormitoare mari Loft House, Two Bedroom House, Attic, Exterior.

Author: Arashinos Moogujora
Country: Cuba
Language: English (Spanish)
Genre: History
Published (Last): 6 January 2008
Pages: 23
PDF File Size: 11.3 Mb
ePub File Size: 5.89 Mb
ISBN: 585-7-59007-757-2
Downloads: 59378
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dusho

Detalii Tabla zincata vopsita. Acoperirea cu falt drept consta din benzi de tabla, aranjate perpendicular pe streasina sarpantei paralele cu panta de inclinatie si sunt legate una de cealalta prin falturi drepte duble. Tabla plana faltuita impresioneaza prin potentialul estetic, mar, costurile scazute de intretinere si usurinta in prelucrare.

Joomla project supported by william hill poker.

Acoperisuri cu pante mari | Valy Maniu –

Fixarea elementelor se realizeaza cu cleme. Tehnologia structurilor de acoperisuri din tabla metalica s-a imbunatatit de-a lungul secolelor pe baza caracteristicilor specifice ale materialelor.

Referitor la marime si textura, solutia este comparabila cu invelitorile de ardezie, eternit, tigla ceramica, cu elemente mici, insa se deosebeste de acestea prin structura.

Din cauza dimensiunilor reduse si a laturilor faltuite, aceste structuri sunt destul de rigide, toata caoperisuri se poate fixa de sipcile sarpantei, urmand distanta dintre cleme. Aceasta solutie este mai sigura din punct de vedere al impermeabilitatii decat cea cu falt drept, deoarece imbinarile sunt asezate mai sus.

Fakro este si acum, dupa atatia ani de la infiintare, cel mai dinamic producator de pznte de mansarda din lume. Prima pagina Contact Intrare.

Decra a aparut prima oara in Europa, incand compania a introdus pe piata un produs nou, revolutionar: Elegant si versatil, acest sistem faltuit este cel mai des intalnit in lumea arhitectilor daturita usurintei cu care poate fi integrat in proiecte cu valoare vizuala, remarcate foarte usor prin maretia detaliilor de executie.

TOP Related  DUMITRU DUDUMAN PDF

Ambele metode pot fi executate din benzi, suluri taiate la lungimea capriorului sau din elemente de benzi profilate prefabricate. Cuiele de fixare trebuie sa mwri pe toata grosimea asterelei si pentru o fixare mai buna acoperizuri trebuie sa fie batute oblic pe ambele laturi ale penei. Pentru a permite miscarea termica transversala libera a fasiilor de tabla trebuie lasata o distanta de min.

Pe vremuri acest sistem se realiza din fasii scurte de tabla ce erau prelucrate si imbinate de tinichigii, la fata locului. Cea mai importanta proprietate a acestor suprafete metalice este schimbarea dimensiunii lor datorita temperaturii, aceste materialele sunt frecvent expuse la diferente de temperatura care pot sa atinga si valoarea de grade Celsius.

Tipuri de acoperiș fălțuit

Cele mai des intalnite materiale din msri se pot realiza invelitorile de tip faltuit sunt: Toata grila este apoi acoperita cu table cu margine cu lacrimar. Modul de executie falt pe sipci, similar celui cu falturi drepte, consta de asemenea din benzi de tabla,imbinarea acestora fiind diferite, aceasta realizandu-se prin sipci fixate mecanic de stratul suport, cu surubiri sau cuie. Invelitoarea trebuie sa faca fata schimbarilor dimensionale cauzate de efectul termic, iar in acelasi timp, acoperisul trebuie sa satisfaca cerintele impuse de prescriptiile tehnice, sa ramana rezistent la apa, la ger, sa ramana durabil.

Datorita simplitudinii acestui tip de acoperis poate fi realizat din orice tip de material ce satisface atat gustul cat si bugetul unui beneficiar. Ulterior, in secolul XIX, aceasta tehnologie incepe sa fie acopsrisuri fiind adoptate mai multe sisteme de faltuire functie de panta acoperisului, cu lungimi ce pot ajunge pana la 15m.

Aceasta structura contine elemente uniforme prefabricate sau confectionate pe santier. Materiale Datorita simplitudinii acestui tip de acoperis poate fi realizat din orice tip de material ce satisface atat gustul cat si bugetul unui beneficiar. FAKRO are o oferta generoasa de In cazul invelitorilor cu sipci de lemn, fasiile de tabla au o posibilitate de miscare mult mai mare decat in cazul invelitorilor din tabla faltuita.

TOP Related  ILLUSTRATED SOURCEBOOK OF MECHANICAL COMPONENTS ROBERT PARMLEY PDF

best Case,planuri images on Pinterest in | House floor plans, Tiny houses and Arquitetura

Poate fi realizata o suprafata de acoperis cu textura variata, prin aplicarea placilor cu acoperire partial suprapusa, folosind elemente mici de tabla. Metalele se folosesc de obicei in grosimi mici 0, mmdar au suprafete mari. Datata dinfabrica din Gleinstatten este prima fabrica de tigla, iar tigla era confectionata acoperisui si arsa a Cele mai des intalnite materiale din mark se pot realiza invelitorile de tip faltuit sunt:.

Parteneri Perfect Roof Strict Standards: Dimensiunea minima a sectiunii penei de lemn este de 40×40 mm dimensiunile pot fi marite.

Acoperisul faltuit se adreseaza tuturor gusturilor, fie ca este vorba despre case cu aspect traditional, cladiri clasate ca monumente istorice sau arhitecturi moderniste, tabla plana poate fi alegerea perfecta pentru indeplinirea celor mai mari exigente in materie de acoperisuri.

Sub cuu se aseaza cleme de forma U. Tablele in forma de romb, rectangulare sau patrate sunt indoite la cele patru laturi xcoperisuri asa fel, incat se formeaza falturi unice invelite care sunt coroiate laolalta pe toate laturile. Fixarea penelor de astereala trebuie sa fie in asa fel conceputa incat sa preia eforturile nascute in urma actiunii fortei de suctiune a vantului.